NACS Conference Barcelona 2015

1 reply, 1 voice Last updated by Elisa Martí-López 8 years ago
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #4674

  Elisa Martí-López
  Member
  @ema835

  CONVOCATÒRIA

  15è Col•loqui Internacional de la North American Catalan Society
  Institut d’Estudis Catalans, Barcelona, 29-30 de juny-1 de juliol del 2015

  CATALAN STUDIES AS GLOBAL CRITICAL PRACTICE(S):
  TRANSFERENCES, TRANSFORMATIONS, TRANSITIONS, TRANSLATIONS

  Convidem a presentar propostes de comunicacions o sessions sobre qualsevol tema relacionat amb la llengua, la literatura i la cultura catalanes. També convidem a presentar propostes de comunicacions i sessions sobre el tema especial del Col•loqui, Catalan Studies as Global Critical Practice(s), especialment sobre aquests tres aspectes:

  On Translation and Its Discontents
  Catalan Studies in the New Sovereignty
  Regimes of Visibility and Visual Cultures

  Les comunicacions poden ser en català o en anglès. La durada màxima és de 20 minuts. Envíeu les vostres propostes de comunicacions (títol i una descripció d’un màxim de 250 paraules) i les propostes per sessions* abans del 15 d’octubre del 2014 a:

  Elisa Martí-López
  e-marti-lopez@northwestern.edu

  *Si esteu interessats en proposar una sessió, contacteu primer amb Elisa Martí-López.

  Tots els participants han de ser socis de la NACS o de la FIAC.

  ——————————————–
  CALL FOR PAPERS
  15th International Colloquium of the North American Catalan
  Institut d’Estudis Catalans, Barcelona, June 29-30 and July 1st, 2015

  CATALAN STUDIES AS GLOBAL CRITICAL PRACTICE(S):
  TRANSFERENCES, TRANSFORMATIONS, TRANSITIONS, TRANSLATIONS

  You are invited to submit paper abstracts or panel proposals on any topic relating to Catalan literature, culture or language. We also welcome proposals for papers and panels focusing on the Colloquium special theme, Catalan Studies as Global Critical Practice(s), in particular on these three issues:
  On Translation and Its Discontents
  Catalan Studies in the New Sovereignty
  Regimes of Visibility and Visual Cultures

  Papers may be in Catalan or English. Maximum length: 20 minutes. Please send paper abstracts (max. 250 words) and proposals for panels* by October 15th, 2014, to:

  Elisa Martí-López
  e-marti-lopez@northwestern.edu

  *If you are interested in proposing a panel, please contact first Elisa Martí-López.

  All participants must be members of NACS or FIAC.

  #8644

  Elisa Martí-López
  Member
  @ema835

  Hola a tots,

  Us faig cinc cèntims del Col·loqui de la NACS que es va celebrar a Barcelona a començament d’estiu. M’alegra poder dir que va anar molt bé perquè es va constatar la fortalesa i varietat de la catalanística. A continuació us en faig un resum. Per aquells que no vau poder assistir-hi, al resum trobareu els enllaços que reprodueixen sessions plenàries. També vull anunciar-vos que estem preparant els “Select Proceedings” del Col·loqui que sortiran publicats a la CR.

  El 15è Col·loqui Internacional de la North American Catalan Society es va celebrar a Barcelona, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, els dies 29-30 de juny i 1 de juliol del 2015. S’hi van reunir uns cent setanta especialistes en catalanística de l’Amèrica del Nord i d’Europa –amb una àmplia representació d’acadèmics procedents dels diferents territoris de parla catalana– per parlar d’un ampli ventall de temes relacionats amb la literatura, cultura i llengua catalanes.

  S’hi van discutir qüestions molts diferents en diversos contextos històrics, des de l’Edat Mitjana fins el moment actual. Va haver-hi quaranta sessions dedicades a temes relacionats amb la lingüística del català, la seva situació social i desafiaments actuals. Altres van tractar sobre la construcció política de la subjectivitat, del cos i la malaltia; la cultura queer catalana; la producció textual i les formes de la cultura popular; la relació del discurs científic i la cultura, i la de la paraula amb les imatges; sobre la memòria i la quotidianitat, el turisme o Barcelona.

  El Col·loqui va tenir també tres eixos comuns de discussió centrats en els estudis catalans i les pràctiques crítiques globals: “Sobre el malestar de la traducció”, “Règims de visibilitat i cultures visuals¨, i “Estudis catalans i la nova sobirania.” Un nombrós grup de sessions van explorar aquests temes en diversos períodes històrics i en pràctiques culturals diferents (poesia, ficció, teatre, fotografia, cinema, periodisme, traducció, etc). Un important grup d’artistes (Frederic Amat, Joan Fontcuberta, Francesc Torres), cineastes (Pere Portabella, Albert Serra, Eva Vila) dramarturgs (Sergi Belbel, Cristina Genebat, Marc Rosich), escriptors (Borja Bagunyà, Héctor López Bofill, Joan Todó), i traductors (Peter Bush, Marta Marín-Dòmine, Mary Ann Newman, Francesc Parcerisas, Joan Sellent i Lawrence Venutti) van contribuir a la discussió d’aquests temes en sis sessions plenàries.

  Aquí teniu l’enllaç de la gravació de les següents sessions plenàries: “Travessies i transferències: la gtraducció i l’adaptació teatral a Catalunya”, “Art en el límit”, “Estudis catalans i la nova sobirania”, i “La literatura contemporània i la política.”  Per problemes de permisos i copyrights no vam poder gravar les altres sessions plenàries.

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLJPVNzVlFt_BWK1uMEV9ocAQmua8DE996

  Al Col·loqui es va lliurar també la segona edició del Premi NACS atorgat a un treball d’excel.lència en el camp d’estudis catalans realitzats per estudiosos vinculats professionalment a institucions acadèmiques i de recerca de Nord-Amèrica. El premi d’enguany va ser per a William Viestenz (University of Minnesota) per a les seves publicacions sobre narrativa catalana contemporània.

  A la recepció inaugural del Col·loqui es va fer un reconeixement a la important contribució de Josep Roca-Pons i Mercè Vidal-Tibbits a la NACS. El Col·loqui va acollir també un acte a la memòria del nostre amic i col·lega Josep-Miquel Sobrer.

  Salutacions cordials,

  Elisa Martí López

   

   

   

   

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Only members can participate in this group's discussions.