Escriptor de l'Any 2016-2017

1 voice, 0 replies
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #8701

  Elisa Martí-López
  Member
  @ema835

  Escriptor de l’Any

  Organitzat per Roser Caminals, Novel.lista i professora de Llengua i Literatura Espanyoles   (Hood College)

  Escriptor de l’Any és un projecte dissenyat per incrementar la divulgació al Canadà i als Estats Units de la literatura catalana en traducció anglesa. Actualment, els esforços editorials son esporàdics, costosos i poc efectius degut a la manca de ressonància dels títols publicats. Aquesta iniciativa incorpora la NACS (North American-Catalan Society) al procés de disseminació i pretén sincronitzar les accions d’editors i acadèmics. Els fondos procedeixen del Hood College (Charlotte Moran Visiting Scholars Fund) i/o de l’Institut Ramon Llull, més les aportacions de les entitats participants.

  Roser Caminals i els professors implicats conviden un autor  o, en cas que no estigui disponible, el traductor, un crític o un biògraf, i organitzen una gira. L’autor invitat visita les classes on s’estudia la seva obra i participa en altres actes organitzats pels professors. La primera escriptora convidada va ser Carme Riera. A l’abril d’enguany, Maria Barbal va visitar el Hood College, la Universitat de Missouri, la Universitat de Nova York i la Universitat de Georgetown. La gira va coincidir amb el trentè aniversari de la publicació de la primera novel.la de l’autora, Pedra de tartera.

  Els escriptors i obres finalistes per la convocatòria del 2017 son Jordi Coca (Sota la pols, traduïda a l’anglès com Under the Dust) i Flàvia Company (L’illa de l’última veritat, The Island of the Last Truth).

  Els interessats en participar en l’edició del 2016-2017, poseu-vos en contacte amb Roser Caminals-Heath <rheath@hood.edu>

   

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Only members can participate in this group's discussions.